lauantai 19. lokakuuta 2013

Kirjoitin lumihankeen

Vuonna 2009 vietin kai talvilomaa mökillä tai jotakin muuta aikaa. Sieltä ovat lähtöisin muutamat runot, jotka päätyivät kokoelmaani Sinun osasi eivät liiku (kokoelmasta "uutisoin" sitten lisää, kun tiedän, milloin se julkaistaan - ensin pitää editoida kuin myyrien myyrä - ja kunhan on nimiä sopimuspapereissa).

Nimittäin viihdytin tuona talvena itseäni järven paksun jään päällä. Lunta riitti, kädessä oli keppi vai oliko se suksisauva. Joka tapauksessa tein lumihankirunoutta. Tässä muutama kuva. Suomessa kuulemma lunta on jo. Kävihän se täälläkin mutta on lähtenyt jo pois. Huomiseksi on luvattu jopa +20 astetta. Mutta minä vielä makustelen lumiasioita.

Ja näitä lumihankiteoksiani. Enjoy or don't enjoy, mutta nauti edes viikonlopun huljahtelevista hetkistä! Minä siivoan nyt kun en aiemmin viikolla jaksanut ja sitten lähden ratsastamaan kuin kutina.

Tämä neronleimaus ei ole päätynyt mihinkään.
Kaikenmoista sitä. Eivät tietenkään ole aivan tuossa lumihankimuodossa päätyneet paperiin, mutta joillakin säkeillä on ikimuistoiset tiensä teksteihin. Jotkut muistaa vain aina. Ja näihin muistoihin liittyy lämpö, vaikka olisi paraikaa ollutkin puoliksi jäässä.

6 kommenttia:

 1. En lue usein runoja, mutta sinun runokokoelmasi kyllä haluaisin lukea. :)

  Turussa ei lunta vielä ole. :/ Viime vuonna tänne satoi ensilumi joskus lokakuun lopulla ja haluaisin mielelläni lunta jo nyt. En oikein ole syksyihminen ja lumi jotenkin piristää minua (ainakin hetkeksi).

  VastaaPoista
 2. Runokirja lumihangessa, sellaista en ole ennen lukenutkaan:))

  Julkaisemista sekin, tosin harvat sen käyvät lukemassa - jos hekään:/

  Upeaa viikonloppua sinulle, Maaria:D

  VastaaPoista
 3. Lumirunoutta, mikä ettei! :) Muistan joskus jossain kirjassa olleen sellaisen lauseen kuin "hän kirjoitti jäätyneen runon". Ehkä tässä on nyt sellaisia? Tuo ideasi on minusta tosi kiva! Niin ovat nuo runotkin... :) Täällä pohjoisessa on jo talvi ja lunta, tosin ensi viikolla luvattiin +9 astetta lämmintä, pöh!

  VastaaPoista
 4. Täällä on lunta, argh! Varmaan kymmenen senttiä satanut viime yön ja tämän päivän aikana. Ja ensi viikolle on sitten luvattu jo lähemmäs kymmenen asteen kelejä, että ou jea. Että toivottavasti sulaa pois, en jaksa jos talvi alkaa jo nyt, tuntuu suoranaiselta kostolta ihanan pitkästä kesästä. (Reilu kuukausi sitten istuin vielä meren rannassa jäätelö kourassa.) Pidän kyllä talvesta, mutta en LIIAN PITKÄSTÄ sellaisesta. =D

  Lumirunoutesi on ihanaa! =D

  VastaaPoista
 5. Ei se Suomen talvi selvästikään syväjäädytä ainakaan luovaa ihmistä:). Luen täällä nyt reissun aikana lukematta jääneitä postauksia. Kurja oli tuo työpaikka-episodisi:(. Tsemppiä!

  VastaaPoista
 6. Odotan kiihkeästi runoteostasi! Btw: Olithan lukenut Slngan Varjomadonnan ja Orjan kirjan...

  VastaaPoista