lauantai 18. tammikuuta 2014

Sinne menen, sinne meni

Hukkua voisin! Tämä maailma janottaa. Kaikki ne maisemat, joita linssien läpi puskee; haluan juoda jokaisen pienen otoksen, jokaiseen suureen hukkua, haluan että minusta otetaan mustavalkoisia portretteja. Laitetaan roikkumaan mainoslauseisiin. Myyn ja ostan itseni.

Ai niin ja kaiken muun keskellä: olen buddhalaisuutta opiskelemassa, jo yhden kirjan lukenut kotiinpaluulennon aikana..

On lauantai; hassua että tiedän taas milloin on mikäkin viikonpäivä. Pidin siitä, vielä reilu viikko sitten, etten tiennyt. Makasin viime yön kippurassa, koko yön makasin ja sanoin: mene pois typerä flunssanalku. On kai ollut vähän epäloogista hyppiä ympäriinsä puputakissa. Tulla tropiikista tänne kylmään ja leikkiä. Siksi olen vilustunut mutta en pahasti. 

Mandalayssa halusin hukkua näihin väleihin.

 Syön goji-marjoja ja tyrnijauhetta, sillä tänä iltana pitää olla kunnossa kuin kesällä koivu. Pitkästä aikaa näen monia monia rakkaita ystäviä ja pääsen tanssimaan, haluan juhlia sillä - tai no, en edes tiedä miksi, mutta haluan. Jotenka lepäilen päivän kotona, paitsi pitää käydä ostamassa lahja illan sankarille ja alushousuja (sillä ajatelkaa mitä tapahtui reissun aikana; kaikki alusvaatteeni menivät rikki - jopa lempparini, ne jotka yllä rakastan kirjoittamista koska ne ovat niin lempeät! - en tiedä mikä koikärpänen niihin on hampaansa iskenyt, mutta sukat ja alushousut ovat yhtä suurta reikää, enkä ehtinyt ajatellakaan uusien hankkimista matkan aikana), ja pitää myös juoda teetä naapurin tytön ja pojan kanssa kulman takana kuppilassa nimeltä Bald Neu, ja sitten pitää myös koettaa, osaanko enää meikata tai haluanko sillä on kaunis olo nykyään ilmankin, ja minun sykkeeni on viime päivät ollut taivaissa. Nimittäin jännittää ja olen kaaos.


Mutta asiaan; kiitän teitä kaikkia matkavinkeistä (tai pikemminkin -suosituksista). Uskokaa tai älkää, mutta kyllä kaikki niistä on toteutumiskelpoisia, jotenka voi hyvinkin olla, että käyn kaikkialla, jopa Lahdessa asti kääntymässä! Georgia, Islanti, Uusi-Seelanti (joka kyllä on haaveena ollut mutta en sitä vielä maininnut, sillä en ole varma menenkö sinne ympärysmatkan aikana), Sisilia, Pompei, Israel, Moskova, Brasilia, Meksiko, Nepali, Afrikan maat, Irlanti, purjeveneily valtamerillä - oh, heräsi kiinnostus kaikkeen! 

Ja näihin..

 Tein myös Maiun ehdottaman testin - ja oh, en minäkään tiennyt aiemmin, missä on Tuvalu. Totta on, että pitäisi käydä juuri siellä, mistä ei mitään tiedä - jotenka koska oikeasti häkellyin teidän kaikkien ehdotuksistanne, päätin, että Maiu, sinun vinkkisi on kaikista herättävin. Ehkä menen Tuvaluun - ehkä menen sellaiseen paikkaan, jonka olemassa olosta en mitään tiennyt ennen testin tekemistä! Joka tapauksessa Maiulle lähtee Pintanaarmut (otatko yhteyttä sähköpostitse ja laitatko oikean nimesi sekä osoitteesi, bitte) ja kaikki muut saatte sitten vuoden tai enemmän päästä hehkua, kun lähetän teille terveisiä juuri teidän ehdottamastanne paikasta! 


No niin. Nyt minä työskentelen tekstisuossa, ja aion juoda tänään illalla, ehkä vasta yömyöhällä, kuohuviiniä, jota en ole nähnyt pitkään aikaan, ja kuten sanottua; tanssia kuin kevät. Eräällä kaverilla on suuret synttärijuhlat ja toiset täytyy tavata myöhemmin Muffathallen hämyissä. Siellä on hassut pandajuhlat. Mutta minä menen puputakin kanssa sekaan ja annan pandalle pusun tai ojennan tassun. 

Ja näihin..

 Ja sitten kun tulen joskus aamulla kotiin, sillä haluan tanssia läpi yön (täällähän monet baareista ovat auki niin pitkään kuin riittää asiakkaita mutta en ole vielä koskaan jaksanut aamuseiskaa kauemmin - tänään tuskin edes niin kauaa jos kipeilen vähän), palaan takaisin teksteihini ja kävelen takaperin. Ja huomenna haluan olla myös täysin terve ja juosta. Haluan juosta tänä vuonna maratonin, joten ei voi muuta kuin alkaa juosta vihdoinkin ja kunnolla. Kävin tänäaamuna Isarin varrella kävelemässä ja kadehdin juoksuaskelia, joita monet ottivat, mutta minä en voinut, sillä jos on vähänkin kipeä ei saisi, ja sykkeeni on silti korkea kuin sinä, ja nyt lopetan, haluan tämän sanavyöryn mieluummin nyt kyllä käsikseen kuin tänne, moikkis, ja viettäkää ilkikurinen viikonloppu! 


(Ilkikurisuudesta puheen ollen, aion tehdä kämppikselleni erään pilan tämän päivän aikana, ja naurattaa jo nyt, toivottavasti pokka pitää...)

6 kommenttia:

 1. Eikö Tuvalu ole pienenpieni saari mereen hukkumassa? Jos nyt oikein muistan. Mutta juuri siksi se on nähtävä. Hyvin olet valinnut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, en oikein tiedä yhtään mitään Tuvalusta. Jotenka taidanpa mennä sinne :D

   Poista
 2. Paljon on vielä paikkoja näkemätytä siis?
  Kiitos postauksesta, Maaria:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Liian paljon - toivottavasti yksi elämä riittää siihen, että ne ehtisi nähdä!

   Poista
 3. Sinullakin oli ihan mielettömän vaikuttava matka, selasin monta postausta taaksepäin, kun itsekin olin yli kuukauden reissussa. Ja sinultakin tulee runokirja, mahtavaa, onnittelut etukäteen. Ja ihanaa vuoden alkua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samoin sinulla, ihania kuvia ja tunnelmia matkaltasi olen katsellut! Kiitoksia onneista ja lempeyttä tähän vuoteen :)

   Poista