torstai 20. helmikuuta 2014

Arvostusta

Ensimmäinen lehtikritiikki Sinun osasi eivät liiku kokoelmasta on ilmestynyt. Luin sen itse ihan hyvänä arviona enkä lannistunut lainkaan, vaikka tuo termi yksiniittinen voisi kai olla korvaa särkevä. Tai siis ihmistä särkevä. Mutta mukavaa, jos runoni puistattavat. Sillä sehän on reaktio! Ja jos runot eivät aiheuta reaktioita, on runoilija epäonnistunut. Eikös. Jos tuosta kuvasta ei saa selvää, on Aili blogissaan kirjoittanut minusta kirjailijana ihanan tekstin, herähti oikein liikutus silmiin, kun luin sen, ja sieltä tuon arvion taitaa nähdä paremmin.


Tuolta voi siis lukea vielä Leena Lumen arvion. Kaksi arviota on jo mukava määrä, sillä runoista ei niin paljoa kirjoitella. Itsehän kirjoitan huomenna eräästä runoteoksesta. Blogimaailmassa on meneillään mielestäni hyvin tärkeä tempaus; runohaaste, joka haastaa kirjablogaajat lukemaan runoteoksia. Hienoa!

Täällä on ihan kesäistä taas. Menen kohta Isarin varrelle juoksemaan. Koneessa pyörii lakanapyykki. En muista milloin viimeksi olisin niitä pessyt. Unohdan tuollaisia olennaisuuksia välillä. Tai siis aina. En mennyt tänään töihin, sillä ei minua siellä tarvittu. Jotenka on vähän kuin rokulipäivä. Siivoilen ja hyräilen. Olen pyyhkinyt keittiössä ovia. Kuinka outoa, en tee yleensä sellaista! En ole avannut tekstitiedostoja lainkaan. Intoilen huomista. Ihanaa lähteä! Lähdemme iltapäivällä ajamaan. Etelä-Tiroli huutaa jo nimeäni! Aion mennä naimisiin vuorien kanssa. Minussa asuu jotenkin piilevä intohimon lohikäärme. Varmaankin hajoan kappaleiksi, kun se tursuu ulos ja tavoittelee muita.

5 kommenttia:

 1. Kiitos Maaria:)
  Anteeksi vielä tuo epäselvä lehtileike ja kuvasi blogissani...
  Hienoa että pidät Eija Komun kritiikistä, Karjalainen arvostaa sinua pohjoiskarjalaisena kirjailijana:))

  Onnittelut vielä kerran sinulle, ja oikein ihanaa viikonloppua, Maaria ♥ ♥

  VastaaPoista
 2. Totta, jos kritiikkejä muutenkin ilmestyy vähän, niin runoteoksista vielä vähemmän. Hienoa, että huomiota on tullut! Ja hyvää reissua sinne.

  VastaaPoista
 3. Totta, jos kritiikkejä muutenkin ilmestyy vähän, niin runoteoksista vielä vähemmän... Hienoa, että huomiota on tullut! Ja hyvää reissua sinne.

  VastaaPoista
 4. Kävinkin eilen lukemassa arvostelun Ailin blogista:)

  VastaaPoista