tiistai 25. maaliskuuta 2014

Pitämislista

Pitäisi kai tehdä jokin lista siitä, mitä pitää, ettei unohdu. En muista. Eilen tein töitä ysiin saakka, olin puoli kympiltä nälkäisenä rättinä kotona, tänään sama rumba uudestaan, torstaina taas. Huomenna ei onneksi ole Suomi-koulua, pääsen jopa neljältä töistä (tai lähden jo aiemmin jos saan, otan ne ylityötunneista), ja voin viimein purkaa viimeisetkin laatikot, asettaa asioita, viedä kellariin tyhjää ja talvikamaa, hakata nauloja seiniin en kestä ilman tauluja, pitäisi tehdä muuttoilmoitukset sekä täällä (täällä täytyy mennä sellaiseen toimistoon ilmoittautumaan, blaah, ja aukioloajat ovat tympeät) että Suomessa kaikkialle, pitäisi irtisanoa sähkösoppari ja GEZ (= tv-lupamaksu), pitäisi maksaa uuden kodin keittiöstä puolet,

Max und...
pitäisi kirjoittaa yksi artikkeli, pitäisi saada urheilla (tulen hulluksi aina kun en, ja nyt en ole kuulkaas yli viikkoon ehtinyt, alkaa kiristää hermoja!) pitäisi ilmoittautua jatkokoulutukseen, pitäisi ajella säärikarvat (en ole sitten Myanmarissa olon niitä ajellut, sillä minut on siunattu vaaleilla jalkakarvoilla, joten voisinkin kaikkien ratkiriemuksi vaikka mitata ne senttimetrimitalla vai mikä sen mittajutun nimi onkaan enää ja sitten vahailla pois) ja leikata kynnet, pitäisi tutustua paremmin uusiin ystäviini Maxiin ja Moritziin, pitäisi jaksaa olla töissä reipas, suunnitella esikoulujuttuja ja tulevia projekteja (jotta vanhemmat pysyisivät tyytyväisinä, itsehän en lähinnä tällä hetkellä jaksaisi yhtään mitään ylimääräistä ahkerointia töissä), tehdä maaliskuun newsletter (töihin sekin) pitäisi kokkailla XX hengelle perjantai-iltana kunnon vegaani-illallinen ja kilistää skumppaa uuden wohngemeinschaftin (=kämppisläisyys) kunniaksi (grrrr miksi menin lupaamaan juuri nyt!), mitä varten pitäisi siis ehtiä myös kauppaan ja katsoa että mitä ja ostaa sitten kanssa ja raahata kotiin ja

Moritz. Uudet kaverini. En ole ennen elänyt kissaeloa. Aika villejä ihania poikia. Awwwww.
pitäisi katsoa myös kasaan kamat joita myyn lauantaina yökirppiksellä ystävän kanssa, pitäisi - ah, kissat raapivat huoneen ovea tahtoisin olla aamuhetket yksin mutta eivät ne venkulat anna, pitää avata siis ovi nyt! - niin, pitäisi muistaa ilmoittaa kickboxiniin, että jatkan sopimusta elokuun loppuun, pitäisi voida nukkua. En voi kun stressaan että jotain unohtuu, tai että en herää tarpeeksi ajoissa, ja kun aamulla "herään", itkettää kun väsyttää niin etten oikeastaan tahtoisi yhtään mitään enkä varsinkaan jaksaisi. Pitäisi selvitä tästä kaikesta niin että pää ei ha-jo-a. Ja kyllä minä selviänkin, ainahan kaikesta, älkää huoliko, jos huolestuitte, ja auttaahan tämä että kirjoittaa kaiken ulos jos ei jaksa sanoa. Ei jaksa sanoa kun ei aina ole sanoja. Sitä paitsi yhä on sanottava: nautin ihan äärettömästi ja sydämeni pohjasta kansalaisopistolla opettamisesta. Se on hauskaa, antoisaa. Harmi, että pesti jatkuu enää vain ensi viikon. Mieluusti jatkaisin kokonaisen kurssin verran!

Kaaos siellä ja
Niin ja ai niin, pitäisi, ehdottoman tärkeimmästi, kotiutua. Kunnolla. Jotta tuntisin tulevani kotiin, lähteväni kotoa. Nyt juuri olen vähän hajalla kun mikään ei ole paikoillaan ja kun iltamyöhään joudun polkemaan vanhan kodin ohitse. Sydän raapiutuu. Yhyyyyy. Mutta parasta on tietysti se, että uusi asunto on kyllä ainakin ensimmäisten kahden päivän perusteella alkamassa muokkautua. Ja kyllä se tästä. Odotan innolla huhtikuuta, jolloin ei pidä paljoa mitään ja jolloin vihdoin ei enää pidä. Kestävyyttä viikkoonne! Kuullaan taas. Sillä sitäkin pitäisi. Aina pitää ja on. Ai niin ei helpota se, että tänne tyrskähti takatalvi. Eilen: räntää. Tänään: kuka tietää. Huomenna taas kai lämpenee. Saisikin. Ehtivät jo puut vihertyä ja kukat tulvia ja nehän kuolevat jos jatkuu näin! Nyt pitää lähteä. Aamukahdeksasta iltayhdeksään työtä antakaa mun kaikki kestää.

kaaos täällä. Ihana iso ikkuna. Valoa. Tärkeintähän on tuo sininen pallo lattialla ja kookosmaito työpöydällä tai siis.

5 kommenttia:

 1. Hui miten monta pitäisi. Pitäisikö antaa vain olla?

  VastaaPoista
 2. Yleensä nuo kaikki pitäisi sitä ja pitäisi tätä vaikuttavat paljon suuremmilta ennen kuin ne sitten tekee pois. Asia kerrallaan, yksi päivässä. Tee ihmeessä lista jääkaapin oveen, ei tarvitse sitten itse muistaa kun jääkaapin ovi muistaa ja siitä vaan hoitamaan juttuja pois päiväjärjestyksestä. Max ja Morizt apuun hermoja hellimään! Kyllä ehdit ja jaksat ja pystyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, etenkin aamukiukkuisena ahdistelijana tuntuu suuremmata kuin on. Taidankin joo tehdä listan, kiitos vinkistä, helpottaa sitten edes vähän!

   Poista