torstai 27. maaliskuuta 2014

Väsyankka

Eilen "romahdin". Töissä jo. Väsymys siis tuli. Jotenkin vain. Sunnuntain muutto, maanantain ja tiistain ylipitkät työpäivät ja monen yön liian lyhyet unet aiheuttivat sen. Sellaisesti romahdin, että kun oli hiljainen hetki, pistin sellaisen äänisadun päälle ja sanoin, että nyt ollaan hiljaa ihan kaikki. Sitten läsähdin lattiaan ja pistin silmät kiinni.

Kaksikymmentä minuuttia oltiin vain. Sitten ne ryömivät kainaloon, mahan päälle, jalkoihin ja uumaan. Joka puolelle. Ja alkoivat kutitella. Nauratti. Mutta silmät pidin silti vielä kiinni, väsytti niin. Lopulta oli pakko nousta, antaa niiden alkaa puhua, ei lapsia saa pidettyä hiljaa enhän itsekään siihen pysty, olemaan hiljaa liian pitkään. Lähdin töistä puolta tuntia aiemmin koska en voinut enää.

Kävin kaupasta avokadoa ja pähkinää. Ja salaattia ja hummusta. Ja herneenpalkoja ja kookosmaitoa. Ja tummaa suklaata (josta on jo puolet syöty, hahaa!). Ja loput vapaaillastani, ah niin ihanasta, kerron tuossa alla olevassa videossa, jonka tein illalla. Moikkis lähden nyt töihin. Väsyttää suunnattomasti, yöunet jäivät taas vain kuusituntisiksi, kun aina hiippailen iltaisin enkä malta nukahdella.Tänään teen ruhtinaallisesti töitä aamukasista iltakasiin. Älkää kysykö milloin minä kirjoitan.

Jos totta puhutaan, en ole kirjoittanut mitään järkevää kahteen viikkoon. Se jos mikä saa minut pois tolaltani. Voi kun saisin apurahaa edes vähän. Voisin tehdä sitten oikeita kirjoitustöitä antaumuksella! Nyt on kaikki voimat pois. Ei jaksa ei jaksa ei jaksa.

Mutta sen vielä sanon: nautin aivan suunnattoman, ihanan paljon suomen kielen opettamisesta kansalaisopistolla! Ihan hirmuisen hauskaa ja antoisaa, kerrassaan hulppeaa! Mikä onni oli saada tämä pesti. Toivottavasti jatkossa pukkaa lisää. Vielä kahtena iltana käyn opettamassa. Sitten alkaa kiireettömämpi (mutta kenties tylsempi?) alkuviikkoelämä.


Ai niin ja tuohan ilahdutti kyllä! Kyllä hymyttää. Että sitä luetaan. Pelkään, että runoteokseni jää jalkoihin. Siis omiin jalkoihini, kun tänä vuonna ilmestyy kuitenkin myös uusi romaani...josta kuulette varmaankin ensi viikolla enemmän. 

1 kommentti: