tiistai 8. huhtikuuta 2014

Musiikin siivin

Lukuvaihe! Käsistä käsistä käsistä. Yritän päästä siihen niin sisään kuin vain voi. On vähän vaikeuksia, mieli kiitää jossakin levottomasti, mutta oi kuinka pidän luomastani päähenkilöstä Emiliestä. En tee muuta kuin luen ja luen lukemasta päästyäni. Sahaan edestakaisin. Odotan samalla kustannustoimittajan kommentteja. Sitten kun ne tulevat, uskallan tehdä muuta, ja jos en malta odottaa, puran kirjoitusvimmat toisiin teksteihin, on novellia tuossa mielessä ja runoutta. 

Muziikki kuuluu asiaan myös. Tällä kertaa nämä, esimerkiksi, ovat aika in. Hassua kun on aikaa. Pyrin entisiin rytmeihin; kirjoittamaan kello kuudelta aamuisin ja iltaisin töiden jälkeen. Lisäksi on aikaa tehdä ruokaa, tekemällä tehdä, etukäteen monen päivän varalle (tosin ongelma on se, että teen niin hyvää safkaa, että kämppiskin haluaa syödä sitä, ja sitten sitä ei riitäkään niin monelle päivälle kuin haluaa), jotta ruokavalio pysyisi puhtaasti vegaanisena. Ihan mieletöntä punajuurilasagnea tein eilen ja viikonloppuna inkiväärikeittoa. Olen ihan rakastunut tuohon Vegaanin uuteen keittokirjaan, koska tähän mennessä sen kaikki reseptit, joita olen kokeillut, vievät tajun! Ja minun kaltaiseni hyypiö tarvitsee juuri sellaisia ihastuksenkohteita ihastuakseen todella. Että taju meinaa lähteä. Laimeat hommat ja esineet ja asiat ja ihmiset eivät käy. Eivät ainakaan nyt. Nyt on aamu, jasmiinitee, venymistä, oma ihana rakas käsis. Moikkis ja tomerat tiistait!

3 kommenttia:

 1. Tuo Klinganden kappale oli juuri vähän aikaa sitten minullakin kässärin inspiraatiobiisinä..! Aurinkoista ja menevää.

  On kyllä mahtavaa, jos ja kun voi oikeasti nauttia oman kässärin lukemisesta ja työstämisestä. :)

  VastaaPoista
 2. Ja tiesithän sen, että pääministerimme täällä pisti YouTubet kiinni. Mutta ei se mitään, voin kuvitella miltä täällä kuulostaa...

  VastaaPoista
 3. yksiopettajistani sanoi kerran että teksti on hyvä jos itsekkin pitää siitä, niin se varmaan on.. musiikkia kuuntelen minäkin kun kirjoitan, mutta ilman laulajia, jostain syystä laulaja häiritsee keskittymistäni.. musiikki rauhoittaa ja kuljettaa mukanaan valinnan mukaan

  VastaaPoista