perjantai 16. toukokuuta 2014

Rajaton väsähdys

On se myönnettävä, että ihmisellä on rajansa. Minun tulivat jo vastaan; en jaksa. Eilen olin nukkumisvalmis jo kahdeksalta illalla, tosin piristyin kylpyammeessa, enkä mennytkään vielä nukkumaan mikä oli virhe, sillä nyt olen niin väsynyt kuin musta aukko, herranjestas, mitenköhän selviän viikonlopusta....

Meille tulee tänään yövieraita koko viikonlopuksi. Ja huomenna alkavat juhlinnat. Ja sunnuntaina tulee kakkukesti. Voi ei. Tekisi mieli perua kaikki ja vetää silmille laput ja sulkeutua ja nukkua ainakin viikko. Olenko jo kertonut, että kämppistyötoveriystäväni ja minä olemme syntyneet samana päivänä - tosin eri vuosina - ja että meillä on samat toiset nimet. Siis että juhlaa riittäisi. Tuplasynttärit ja sitä rataa.

Unissaistuja. Harmi ettei tuoliringissä voi pitää silmiä kiinni.
Väsymykselläni ei ole rajoja, mutta koetan piristyä. Eilen istuin 8 tuntia koulutuksessa, tänään toiset. Olen niin väsynyt, etten osaa suomeksi sanoa, mitä opin, mutta opin ja ymmärsin kyllä kaiken - en löydä sanoja suomeksi. Pääasia kai kuitenkin, että sisäistän asiat. Niistä on taas hyötyä ei pelkästään pedagogiikan saralla, vaan kirjoituspuuhissakin. Henkilöhahmojen rakennuksessa, suhteissa, käyttäytymismalleissa, ongelmanratkaisussa.

Yksi pikkiriikkinen - tai kaksi - asia ärsyttää näissä koulutuksissa täällä. Istutaan sellaisessa tuoliringissä koko päivä. Puuuuuh. Ei voi kyyristellä tai lepäillä tai piirrellä vihkoon tai pelata puhelimella scrabblea. Pitää koko 8 tuntia istua suorassa ja näyttää vastaanottavaiselta, vaikka tosiasiassa joka ikinen osallistuja on nukahtamisen partaalla jossakin vaiheessa - minä valitettavasti koko ajan - eikä kukaan erkkinen pysty muutenkaan olemaan skarppi koko päivää, olipa siinä sitten taukoa tai ei - ja onneksi on tunnin ruokis sekä kaksi puolituntista - etenkään perjantaina, tänään, voi ei, miten selviän!

Haluan loman!! Tässä kuvassa jalkateräni on Bahamasaarilla ja lepää.
Toinen asia mikä ärsyttää - olipa kyseessä kokous tai koulutus tai jokin muu naispitoinen tilaisuus - on se, että juuri viime minuuteilla joku älynystyrä käy kyselemään luennoitsijalta syvällisiä ja vaatii vastauksia ja sitten avaavat muutamat muutkin suunsa ja olettavat, että kaikki jaksaisivat vielä istua YLIMÄÄRÄISTÄ aikaa, grrrrr. Eikö niitä asioita voisi vaikka pään sisällä jauhaa. Olen kärsimätön aina kun tiedän että voisi mennä myös kotiin. Eilenkin herranjestas katseeni naulautui kelloon jo viideltä, kun puoli kuudelta oli tarkoitus päästä pois, mutta sitten alkoivat ihmiset kaakattaa, ja pääsimme pois vasta kymmenen minuuttia yli sen mitä piti, grrrrrrrrrr. Ja kun kerran tuoliringissä istutaan, ei siitä kehtaa noustaponnahtaa ylös ja häipyä, kun muut näyttävät niin kiinnostuneilta, mutta minäpä sanon että rajansa kaikella, ei pelkästään ihmisellä, ja että varsinkin tänään, grrrr, nyt on perjantai, en taatusti istu yliaikaa. En taatuntaatusti. Aihe on mielenkiintoinen mutta ei sitä jaksa yli kahdeksaa tuntia. Ei varsinkaan tuoliringissä.

Tulipa purkauduttua. Hah. Oikeasti on kivaa vaihtelua olla koulutuksessa jälleen eikä työtöissä. Sitä paitsi tutustuin uuteen ihmiseen, joka on hauska. Ja lisäksi eilen sain niin iloisia uutisia, että ponnahdin seisomaan ja hihkaisin! Ja lisäksi pitää muistaa, että on viikonloppu pian, ja sekin seikka täytyisi muistaa, että vaikka väsyttää, niin mitä sitten. Ehtii sitä vanhanakin nukkua. Tosin kannattaisi ehkä myös ennen täydellistä murtumista, mutta no, ainakin yhden kirjoitushomman olen saanut valmiiksi, joten helpottaa hetkeksi kiireilyt.

Velmua perjantaita kaikille. Mun pitää kai nyt juoda teetä tai jotain ja poistaa pääkipu (ihan on kuin olisi krapula!) ja olla ajattelematta liikoja. Ja toivoa, että kello olisi pian viisi. Että pääsisi kotiin taas ja nukkumaan! Piti tänäänkin jotain viinitellä mutta en jaksa. Nukun mieluummin, jotta huomenna jaksan rokkailla ja kokkailla ja skoolailla. Urheillakin pitäisi mutta arvatkaa vain jaksaako ja nouseeko jalka, sitten tiistain en ole ehtinyt..yhyy!

4 kommenttia:

 1. Tosi vaikuttava kuva;)

  Minä luulin, että väsymys jäi huhtikuuhn, mutta ei kun ei, on ei. Huomenna ostan Upiqinon Q10 Goldia ja kahden viikon päästä käyn sitten huimilla kierroksilla. Puutarhan pitäisi piristää, mutta kun sitä tekee 6-8 tuntia per pv ei illalla millään jaksaisi enää lukea, vaan kaatuu sänkyyn kuin...kuollut.

  Hauskoja pippaloita!

  VastaaPoista
 2. Huh. Voimia kaikkeen ja koita ehtiä nukkua! Ja toivottavasti pääsitte tänään ajoissa koulutuksesta, tai mieluummin vaikka etuajassa perjantain kunniaksi.

  VastaaPoista
 3. Meillä meni myös aika kierroksille, kun tuli menoa ja lyhyitä yöunia putkeen useampi. Sitä makeampi oli uni omassa pesissä ja kyllä nyt taas jaksaa pakata, kun on nukkunut aamulla pitkään:).

  VastaaPoista
 4. Rentoja synttäreitä sinulle toivottelen. Olkoon leppoisuus päivässäsi läsnä.

  VastaaPoista