keskiviikko 18. kesäkuuta 2014

Suomeen tättärää!

Moikkis minä tulen menen Suomeen! Ensin rykäisen kevyen kahdeksan tunnin työpäivän ja kaahaan junalla kentälle. Jos jää aikaa, kirjoitan kentällä, kuten tapana on ollut, ja juon gintonicin, sillä se on coolia, kun matkustaa yksin. Sitten alan lukea lukemasta päästyäni sitä mitä itse on tullut kirjoitettua. Uppoudun käsikseen niin että vain sille olen läsnä, istun koneen tuolissa vierustoverista riippuen mukavasti tai epämukavasti. En näe pilviä, näen vain sanat ja tarkoitukset niiden takana, koska matkalla ollessa on huojentavaa työskennellä. Saan aina paljon aikaa kun kuljen. Liike pitää aivoni virkeänä. Ehkä siksi liikun niin paljon muutenkin. Ei jaksa istua aloillaan kauempaa kuin tuuman.

Koivut Suomi Finland oh!
On maailman vähiten matkatavaraa mukana, vaikka pitäisi olla paljon, jos siellä kerran on kylmä. Ajattelin, että en jaksa. Että puen mitä puen ja piste. Mutta reppu on silti painava. Pitää raahata juhlaskumppaa ja muuta mukavaa, koska ystävä valmistui vihdoinkin maisteriksi, koska näkee ihania tyyppejä pitkästä aikaa ja koska ajattelin kiittää vuokralaista siitä, että hän oli ihana vuokralainen kolme vuotta. Tapaan huomenna uuden potentiaalisen vuokralaisehdokkaan ja toivon, että syntyy sopimus. Muuten olen vähän pulassa. Vähän on laimea sana. Muuten olen tosi pulassa. Heinäkuu alkaa kohta. Ei ole varaa tyhjään asuntoon. Peukut pystyyn, jotta kävisi hyvin kuten kävi Saksalle maanantaina!

Käytiin maanantaina kannustamassa Saksan joukkuetta biergartenissa.
Perjantaina eli juhannusaattona teen töitä. Nähdään kustannustoimittajan kanssa, istutaan käsiksen ylle. Tuntikausia kaiketi käydään lävitse. Vasta sen jälkeen alkaa juhannus. En oikeastaan tiedä, mitä teen juhannuksena, mutta tiedän sentään, missä sen vietän. Tampereella oikein. Hassua. Yhtäkkiä siellä. Inspiraatio on sairaus. Niin sanoo by the way Katto-Kassinen. Minulla on jostain syystä inspiraatio mennä Tampereeseen. Ei. Inspiraatio on nyt kirjoittaa. Sairasta, koska en voi en ehdi tai jaksakaan. 

Suomi-loma jää lyhyeksi. Tulen jo sunnuntaina takaisin kotiin. Ihan hyvä, sillä jotenkin kauhistuttaa ajatella, kuinka kylmä siellä mahtaa olla. Täällä on paistatteluilmat yhä. Hiki tirskuu, aurinko tanssii. On vähän viileämpää ollut kuin viime viikolla mutta silti on kesä, shortsit, jalat ilman sukkia. Mutta siis menenhän tulenhan sitten takaisin Suomeen jo elokuun alkupäivinä. Melkein tuntuu siltä, että ravaan Suomessa nykyään alvariinsa. Hyvä ravatakin, ennen kuin koettaa lähtöpäivä maailmaan vai onko sen nimi eräpäivä. Tekisi mieli jo ostaa junaliput Vladivostokiin, mutten vielä voi. Odotan palkkaa. Kaikki apurahat mitä olen kahminut, olen siirtänyt talteen. Niihin ei saa koskea ennen kuin on palkkatyö ohi. Siihen asti syön vesivelliä ja ostelen matkalippuja, koska matkalippujen haaliminen taitaa olla jykevin harrastukseni. Katsokaa nyt noitakin ihania Budapest-tikettejä. Kyllä on hymy!


Toivotan oikein, oikein lempeää juhannusta kaikille!


9 kommenttia:

 1. Hyvää Suomea ja juhannusta. Me lähdetään juhannuksen alla kohti Keski-Eurooppa-turneeta. Ensin Riika, sitten Vilna... jossain vaiheessa pyyhälletään Muncheninkin ohi.

  Inspiraatiota kirjoittamishommiin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, jos opasta tarvitsette, niin täällähän minä olen :) Hauskaa matkaa!

   Poista
 2. Ihanaa Suomen juhannusta sinulle, Maaria! ♥♥

  VastaaPoista
 3. Mukavaa ja toivottavasti lämpöistä Suomi-juhannusta :)

  VastaaPoista
 4. Toivottavasti on ollut hyvä reissu! Kai se muutama päivä viileääkin menee välillä vaihtelun vuoksi...

  Minusta lentokentillä ja lentokoneessa on tosi kiva kirjoittaa, jotenkin se vaan luistaa, etenkin koneessa.

  Törmäisimmeköhän me vihdoin silloin elokuun alussa? Olen 7.8. asti Suomessa. Harmittaa kun maaliskuun alussa oltiin samaan aikaan Helsingissä, mutta minulla oli niin kiire ennen matkaa, etten ehtinyt selvitellä moisia.

  -Maija

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi itku. Tulen vasta 8.8. Suomeen! Taas taitaa mennä ristiin :(

   Poista
  2. No ääh. Meinasin sanoa, että ehkä ensi kerralla sitten, mutta se on varmaan vasta ensi keväänä ja silloin taidat olla jossain vähän eksoottisimmissa maisemissa(?).

   Poista
 5. Kiitoksia kaikille toivotuksista! Toivottavasti omakin juhannuksenne on ollut mukava!

  VastaaPoista