keskiviikko 2. heinäkuuta 2014

ARVONTA, tiedän että haluat voittaa!

Mulla on kuulemma nimpparit! Ihanaa! Onnea kaikki muutkin Maariat ja Mariat ja maikkosnaikkoset. Koska vatsaani sattuu ja koska on päivään kuulunut ensin tekemisenriemua, järkyttävää vihantunnetta (aaarrrggggghhhhh vihaan tietokoneita jotka kaatuilevat ja kadottavat juuri tehtyjä töitä!!!), väsymystä, mörökölliyttä, yllättävää iloa, riemua, huvittuneisuutta, haikeutta, ikävää, ystävyyttä, jäätelöä ja niin edelleen, päätin lahjoa teitä.

Nimittäin olet ihana, sinä juuri!

Järjestän hekumallisen arvonnan. Kuka haluaa voittaa runokokoelmani, kuka? Sinun osasi eivät liiku lähtisi nyt lentoon. Jakoon. Arvon sen. Se on ihana. Jos et voita, käy kustantajan nettikaupassa. Sen jälkeen osasi eivät todellakaan liiku. Haluan että pysähdyt. Hengitä minua. Hengitä samaa sanaa.

Hei! Kippis kaikki Maryt! Huom! Kuva on lavastettu. Eikä sitä ole otettu kahteen vuoteen.
Ja koska olen todella kyltymätön Maaria-niminen henkilö, arvon toisenkin asian: terassihetken kanssani. Eikö olekin riemastuttavan elegantti, egoistinen ja ekologinen arvontapalkinto! Se, joka voittaa toisen palkinnon (ensimmäinen on tietysti tuo kulttuuripitoinen kirjapalkinto a la Maaria), pääsee terassille kanssani juomaan pullon skumppaa. Siis puolikkaan pullon skumppaa, koska itse haluan toisen puolen, onhan kyseessä egoistinen palkinto. Mutta kyseessä on sitten vain yksi pullo. Kauempaa ei voi. Ymmärräthän sen.

Olen elokuussa Suomessa. Joudun töiden takia ravaamaan Helsinkiä ja Tamperetta ympäriinsä, jotenka jommassa kummassa kaupungissa tämä tapahtuisi. Joudun kyllä myös piipahtamaan Kotkassa ja Porvoossa, joten sielläkin asuvilla on mahdollisuuksia. Ai niin ja ehkä käyn Savonlinnassa ja Joensuussakin, joten reviiri laajenee. Niin siis palkinto on mahdollista lunastaa elokuussa. Jos ei ehdi, olen tulossa Suomeen myös Helsingin kirjamessuaikaan ja marraskuuksi kirjoittamaan. Lähden 1. joulukuuta matkalle maailmaan. Kaikki ovat haukkuneet hulluksi. Koska vihdoin olen päättänyt, miten ja mihin lähden. Lähden ensin Siperiaan. Hämmästyttää hulluksi haukkuminen. Mitä hullua siinä on. Joulukuu Siperiassa. Eksotiikkaa parhaimmillaan! Viime joulukuussa siellä mitattiin -50 asteen tiloja. En pelkää yhtään. Olenkohan joulunkin siellä. Yksin tundralla. What says you?

Kyllä junat kulkevat läpi vihurin! Kuva: wallpaperpanda.com
Toivon runsasta osanottoa etenkin ystävieni taholta. Te rakastatte minua, kai teille sentään skumppa kelpaa, ja minä rakastan teitä. Ja jos olet joku tuntematon joka voitat, niin hauska tutustua. Minusta on aina kiva puhua. Paitsi olen sitten ujo ensin. Niin ja olisi erityisen kivaa, että kirjailijakollegani osallistuisivat ämpärein ja kauhoin. Koska en usein pääse puhumaan kirja-asioista. En tosin haluakaan usein. Parempi pitää selkeät erot elämän ja kirjoittamisen välillä.

Rajansa kaikella. Kaduillakin. Arvonnoista puhumattakaan.
Arvonta on helppo. Arvon sunnuntaina, tulevana, heti kun olen palannut Alpeilta (lähden kaiketi viikonlopuksi pois en tosin tiedä vielä minne) joskus illalla. Ainoa mitä sinun oi arvonnasta innostunut kilpailuhenkinen henkilö pitää tehdä, on keksiä jokin riimi nimeen Maaria liittyen. Lyhyt tai pitkä, kavala tai salakavala, ihana tai kamala. Niin kuin esimerkiksi: oi maaria, kuljet kohti baaria.

Moikkis jatkan nyt kirjoitustöitä 10-tuntisen opetustyöpäivän päätteeksi. Jesh. Toivottavasti kone ei kaadu. En halua että se kaatuu. Haluan että se toimii tai heitän pois ja lopetan urani. Tai no, pötypuhetta, en lopeta. Aamun suuttumuksesta ei ole häivääkään jäljellä. Olen sokerihumalassa. Ja rakastan typerää käsistäni, josta tulee tosi kova romaani. Sitä ennen pitää hajota monta kertaa. Sekä minun että koneen että käsiksen.

P. S. Myös te, jotka ette omista Blogger-tiliä, ja haluatte ehdottomasti voittaa, voitte osallistua. Saa laittaa sähköpostilla osallistumisensa tai kommentoida Facebookissa. Tai heittää kuperkeikkaa ja yrittää telepaattisesti siirtää ajatuksensa kohti. Olen nyt villi. En ehkä saa kiinni. 

15 kommenttia:

 1. Jälkeen mittumaarin juhlii Helmi Maaria, naputtaa ja niputtaa sanat taiten riipustaa, joku jossain ei liikahda, kun lumoon uppoo Maarian:))

  Onnea Helmi-Maariallre

  VastaaPoista
 2. Täältä Pietarin yöstä osallistuu yksi.
  Aave ei ole Maaria / siks konettaan ei hajota / tuumii yks paaria
  nappaa skumpan kaksi / jo vie leidin orrelle taksi / kikattaa Helmi Maaria / mie ypönä heittelen pissikaaria

  Kaikkea hyvää

  VastaaPoista
 3. Arvontaan mukaan! Jos skumppapullollisen nauttii Pihi nainen ja Maaria/ voi irrota lopulta uljas aaria.

  Sain egoistisesti itsenikin ujutettua kilpailuriimiini. Aah. :)

  VastaaPoista
 4. Maaria, rikkoo tahallaan draamankaaria...
  Voi ristus ku oli huono :D Tän takia kirjoitan proosaa :D :D :D

  VastaaPoista
 5. Bloggaava Maaria
  lähtee katselemaan saaria
  sitten kun on nähty baaria.

  VastaaPoista
 6. hei olen Maaria
  joskus syön banaania
  joskus en

  VastaaPoista
 7. Maaria, Maaria,
  pitelee perhoshaavia,
  miettii, nappaisiko yksilön kauneimman,
  vai antaisiko sydämensä valita haaleimman.
  Maaria, Maaria,
  pitelee perhoshaavia,
  päättää siepata molemmat,
  pitää niitä lähellään, tuntea siiven iskut lepattavat.
  Maaria, Maaria,
  päästää perhoset vapaaksi,
  katselee niiden lentoa,
  värisevien siipien kertomaa tarinaa hentoa.

  No niin, runoushan ei tunnetusti asu minussa, mutta pitäähän sitä yrittää! =D Ihana sinä, joten pakko osallistua! Vaikka en ymmärrä runoudesta mitään, mutta runokirjasi kiinnostaa silti. Skumppahetki olisi tietenkin mahtava - vaikkakaan en ole mikään skumppaihminen -, mutta välimatkaa on sen verran, ettei se omalta puoleltani onnistuisi. =D

  VastaaPoista
 8. Oi, Maaria,
  tahdon sinua vaalia,
  sanasi omakseni haalia,
  ja ikäväsi pois kaapia.

  Tulipa tästä fanittava. O.o'

  VastaaPoista
 9. Onnittelut Maaria
  sydämestä suloisesta
  sulle annan armahasti,
  lempeästi leimahdellen.
  Kasvattaos kaunomieli,
  runokirjoja rutista,
  aivoistasi ahkerista,
  onnettarena, opena!

  Ps. Minä söin juuri banaanin..;)


  VastaaPoista
 10. Maaria,
  muistutat viljalaaria.


  Meinaan että on mistä ammentaa. :)
  Tässä jyväaittaa juuri siivotessa: http://hikkaj.blogspot.fi/2014/07/siivoan-aitan-joutessani.html

  VastaaPoista
 11. Tulos: ei ohjia, muistot raskaan hataria,
  kun skumppapullon pohjia pumppas maksaan Maaria.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No, tulipas siihen kammotusta kerrassaan. Huh, hyh ja hah.

   Poista
 12. Hauskoja/ihanoita ovat kaikki :) Kiitoksia jo osallistuneille teille kovasti ja paljon, värssynne piristävät yliväsynyttä mieltä!

  VastaaPoista
 13. Osallistun arvontaan kömpelöllä riimillä:
  Oi Maaria, Maaria, tavoitteletko runosilla utuisia saaria?
  Huh... oikein hyvää kesää! :)

  VastaaPoista
 14. Ooh, miten mahtavan hullu arvonta! (Tai no, eihän runokirjasi arvonnassa ole mitään hullua.) Pakko osallistua, vaikka täällä en aktiivisesti käy ja silloinkin aina näkymättömästi ja sanattomasti. Runojasi olen lukenut, kirjaston kirjasta. Toinen palkintokaan ei kuulosta huonolta.:)
  Värssyni riimit on taidettu jo kaikki käyttää, vieläpä mainiosti. Mutta tässä (ehkä vähän onnittelukorttimainen?)rikkani rokkaan:
  Maailman-ja kielenmatkaaja Maaria,/ apurahat on joskus tiukassa, mutta muista, et ole paaria!/ Kierrä mantereita ja saaria/ löydä hienoja draaman kaaria./ Poimi kielellesi helmiä,/ sydämeesi älä yhtäkään kelmiä!/ Näytä kuinka kielessä voi telmiä.

  P.S. Musta joulukuu Siperiassa ei kuulosta yhtään pöllömmältä.

  VastaaPoista