lauantai 5. heinäkuuta 2014

Karkuun

Olen kulumassa vakavasti loppuun, joten lähden tänään. Kohta lähden. Füsseniin vaeltamaan, vaikka onkin luvattu sadepyrähdyksiä. Huomenna olisi liian kuuma vaeltaa, joten mieluummin menen kastumisen uhalla. Linnat on jo nähty, mutta vaellusmaisemia Schloss Neuschwansteinin ympärillä ei. Heitän 8 tunnin vaativan lenkin. Ilman karttoja taas, joten jos minusta ei enää koskaan kuulu, olen jossakin pahassa paikassa mitä luultavimmin jumissa. Tapanani on kyllä pelastua. Jotta älkää huoliko.

Kuva: www.maximiliansweg.de
Loppuun kulumisen vaarasta kertonee se, että eilen pääsin jo ennen yhtätoista aamulla töistä pois, mutta en jaksanut koko päivänä tehdä muuta kuin nukkua. En mennyt illalla katsomaan Saksa-Ranska peliä. En mennyt juhlimaan niin kuin kaikki muut. Kökötin kotona, söin kuin hirvi. Ja no, sain sen verran aikaiseksi, että tulevan kirjani kirjeosioita viilasin rohkeasti eteenpäin. Niin ja itkua on riittänyt, ihan yhtäkkiä. Hengitysvaikeuksia, yleistä haluttomuutta ja puuskittaista kiukkua. Onneksi huomaan oireet, toivottavasti ajoissa, ja onnenonneksi täällä on vaivatonta tehdä irtiottoja. Saan istua junassakin mennen tullen kaksi tuntia, lukea, ajatella, katsoa maisemat, ehkä rustailla juttuja muistivihkoon. Yritän olla ajattelematta käsistä lainkaan. Tarvitsen vapaapäivän.

Reittini ehkä, tosin valikoin ehkä vähän vaativamman, joka kiertää yhden Tegelbergin huipun ympäri.
Lokoisaa viikonloppua teille - ja hei, osallistukaa tuohon arvontaan! Ettekö muka halua?!

P. S. Iloa väsyneeseen puhkipoikkielämääni ovat tuoneet pikkuiset jutut. Tai suuret, sillä suuria nämä ovat yksittäiselle kirjailijalle. Kritiikit nimittäin; se, että huomataan. Sylvissä on julkaistu Juri Nummelinin kritiikki runokokoelmastani - itkeä pirskautin sitä lukiessani. Kun on vaikeaa, kun itseensä ei usko, juuri tuollainen on tarpeen. Joten nyt kipin kapin siihen arvontaan osallistumaan, tiedätte sitten, mistä on kokoelmassani edes kyse! Muita arvioita löydätte sivun oikeassa reunassa olevasta palkista.

1 kommentti:

  1. Hyvää vaellusta. Olemme kohta lähdössä Venetsiasta ja ajamassa yöksi Fusseniin, joten ehkä tapaamme siellä illalla vaellustemme päätteeksi:).

    VastaaPoista