sunnuntai 12. lokakuuta 2014

MAHTAVIA UUTISIA TOVERIT

Frankfurtista terveisiä. Menin kuulkaas ihan itse pokkana iliman agenttia myymään romaanini oikeudet Islantiin ja Saksaan. Molemmissa maissa se halutaan jo ensi vuonna ulos. Jos vain kääntäjä saadaan pikapikaa, saksankielisenä On nälkä, on jano julkaistaan Leipzigin kirjamessuilla maaliskuussa. Islantiin mun pitäisi mennä syyskuussa. Ihanaa. Olen uskomattoman onnellinen!

Iloisia messuihmisiä. Oli hirveän hauskaa mun uusien vanhojen kavereiden kanssa.
Messut ovat ollet ihanat, hilpeät, uuvuttavat. Suomi on näkynyt mainiosti kaikkialla, olkaapas siis ylypeitä, kirjallisuutemme kukkii ja käännöksiä tehdään!

Messuilla julkaistiin Särö ja Särössä novellini sekä suomeksi että saksaksi, hurjaa! Novelli edesauttoi oikeuksien myymisessä. Se teki sellaisen vaikutuksen, että peräti kolme saksalaista kustantamoa kiinnostui minusta.
Minä lähden tunnin päästä bussilla Puolaan. En tiedä miten päin jaksan istua. Pitää kuudesta aamukymppiin istua. Krakova kutsuu, oi jumankeikkanen sentään kirjani on ihana! Ai niin ja mulla on nyt myös agentti Brasiliaan ja pari agenttia muutenkin kiinnostui, paitsi että tarvitaanko ylipäänsä agentteja kun itsekin voi näköjään myydä. Pitäisi varmaan vaihtaa alaa ja ruveta myyntihemmoksi. Haluaisiko joku minut agentikseen kenties..?

Diili tehty Islantiin.
Ai niin ja huomenna tulee ulos sellainen pikkuinen telkkarihaastattelu...minut haastateltiin siihen messuilla, laitan linkkiä kunhan puolaudun. Siihen asti voi vaikka Innon Facebook-sivulta kurkkia, millaisia olivat tunnelmat messuilla. Onhan jo markkinat. Katsotaan kiinnostuuko suomalainen media kirjastani lainkaan. Tai edes siitä uskomattomasta uutisesta, että tällainen tinttara meni ja kauppasi itse itsensä. Saksalaista kirjaa julkaistaan sitä paitsi jopa 5000 kappaletta. Se on paljon se. Ja tietysti ihaninta on ennakot, heti kun ne tilille kilahtavat. Hihii.

Telkkariin puhuttu höpönlöpöjä.
Tai oikeastaan ihaninta on se, että rakkaat ystävät kävivät täällä tsemppaamassa ja saattelemassa mut maailman matkaan. Samalla muutes alkoi nyt alkomaholipaussi. Vuoden vähintään, toivottavasti ihan aina!

Diili meni samaan kustantamoon missä ystäväni Bert on. Bertin kirja ehkäpä saattaa kiinnostaa Suomessa, ja se tietäisi sitten kääntäjäksi ryhtymistä. Ihanaa.
Mutta nyt kipinkapin ystäväthyvät kauppaan ostamaan Särö-lehteä. Uusin numero on makea ja mahtava. Ja paksu. Ja pehmeä. Ja minä lähden nyt ennen kuin se bussi mut jättää.

17 kommenttia:

 1. Mahtavaa,onnea Maaria! Ja hyvää matkaa!

  VastaaPoista
 2. Onnea mahdottoman paljon ja hyvää matkaa!

  VastaaPoista
 3. Voi vau, olet hurja tyyppi! Onnea!

  VastaaPoista
 4. Kyllä nyt kannattaa hymyillä, ihan korvasta korvaan! Upeaa, onnea!

  VastaaPoista
 5. Oho, vau, mahtavaa! Isot onnittelut! :D

  VastaaPoista
 6. Hohoo, niin sitä pitää! Onnea, onnea ja kirjoille superkiksejä käännösmarkkinoilla!

  VastaaPoista
 7. Vau, oot ihan mahtava (kirjailija ja agentti ;D) – onnea!!!

  VastaaPoista
 8. Itse paras! Loistavia uutisia ja varmasti jatkossa vielä lisää. Hyvää reissua!

  VastaaPoista
 9. Mahtavaa, onnittelut! Olin vähän huolissasi mahdollisuuksistasi, kun englanninkielinen promotekstisi oli niin karmivaa pseudoenglantia, mutta eipä se näemmä haitannut. Hitsi kun olisin itsekin päässyt messuille. :->

  -Maija

  VastaaPoista
 10. Ihanat lukijat, ihmiset, kullat, kiitos kiitos kiitos! Toivotaan ylipäänsä kaikkea hyvää suomalaisen kirjallisuuden vientihommiin :) Frankfurt oli kaikille menestys, olkaamme ylpeitä! Ja kuinka kaikki vetivät yhtä köyttä. Mahtavaa.

  VastaaPoista