torstai 13. marraskuuta 2014

Kiitosta heruu, voi riemu!

Ystävät, lukijarakkaat, menninkäiset ja peikkokullat, keijut, enkelit, kyynelsilmät, timanttikorvat, laupiaat lempijät, suuruudenhullut ja pienoismallit, intohimokkaat ja veljeni, sisareni, serkkuni, koko maailma,

aamu on majesteetillinen, aamuni oli eilenkin suurta juhlaa.

Tässä on ensimmäinen syy, eilisaamulta: Leena Lumin hengästyttävä, liikutuksen partaalle ajava ylistys On nälästä, on janosta! Nyt viimeistään mene hyvä ihminen, mene ja nappaa kirja käteesi ja lue!

Tässä on toinen syy, tältä päivältä: viime vuonna ilmestynyt Pintanaarmujani on asetettu Mahdollisen Kirjallisuuden Seuran kirjallisuuspalkinnon ehdokkaaksi!

Kylläpä nyt on taas puhtia! Kirjoitan, oi kuinka kirjoitan, läkähdyn näihin tunteisiin näihin sanoihin joissa ei jarruja ole, ei takapakkia! Lisää on tulossa hyvää vauhtia - tosin ensin pitää mennä myös sinne ihmisoikeusrikkomusalueille sisään ja haroa. Oi, olen niin kiitollinen, niin otettu. Suurinta kiitosta taas tällainen. Unohtuvat pettymykset siitä, ettei apurahoja juuri heru ja siitä, että sanomalehtikritiikkejä ei näy ei kuulu. Elän, hengitän, saan kiitosta heiltä, joilta sitä eniten tarvitsen, eli lukijoilta, kollegoilta. Teiltä, jotka kirjallisuutta kuluttavat. Oi kiitos, kiitos, kiitos!! Ja tässä teille pala siitä mikä nyt kuuluu taustalla, tahdittaa, hunajaa, hauskaa päivää teille, ihanaa!
8 kommenttia:

 1. Onnea ehdokkuudesta!!!

  Kun täytin 16 vee ja olin saanut ensimmäisen kesätyöpalkkani, ostin levysoittimen ja viisi äänilevyä, yksi niistä oli Piafin ja yksi Aznavourin...Ranska vetää minua kirjallisuudessakin. Jos joskus ed´hdit lue Anne Delbéen Camille Claudel - kuvanveistäjän elämä. Kertoo Rodinin rakastajattaren järkyttävän kohtalon. Camillen elämästä on juuri ilmestynyt elokuva...,mikä harmi, että lukiossani ei ollut minun siellä ollessa kielitarjottimella ranskaa...

  Innoitusta♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia Leena! Piaf on oh voih. Mä yritin kerran yliopistossa opiskella ranskaa mutta en jaksanutkaan, oli niin paljon muuta. Ei oikeastaan harmita.

   Poista
 2. Lämpimät onnittelut jälleen, Maaria!
  Ainakin Karjalaisessa oli sinusta juttu muutama viikko sitten. Sen voi lukea myös netistä, ellen väärin muista. Jutun nimi on Omalaatuinen hippi -82, varmaan tunnet sen?

  Ilostuttavaa viikon jatkoa sinulle, Helmi-Maaria ♥♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, tunnen jutun, kiitosta vain :) Odottelen vielä kirja-arviota. Joskos tulisi. Kiitos samoin sinulle!

   Poista
 3. Sykin ilosta, onnesta, pisaraisen kanssa!

  VastaaPoista
 4. Helmi-Maaria, olit tipahtanut listaltani ja minä vain luulin koko ajan blogitaukosi jatkuneen. Voihan kehno. Mutta täällä ollaan taas ja onnitellaan!

  VastaaPoista