sunnuntai 23. marraskuuta 2014

Sanavillisunnuntai!

Kylläpä on nyt taas suurta maailmaa koluttu, enkä tiedä miten päin olla, Helsinki on aina niin Helsinki ja Joensuu on Joensuu, jalkani ovat jalkani, sinun silmäsi ovat maailma, ja kaikissa pikku koloissa on hyvät puolensa, enkä minä vieläkään ole nähnyt aurinkoa koko Suomessa oloni aikana, tänään Helsingissä tosin pilven takaa vähän sinistä taivasta, ja kun heräsin ylläni purjehti ilo, ja kun söin brunssia ystävän kanssa vatsaani valui raukeus, ja kun astuin bussiin joka lähti kuljettamaan kohti Sysmää, kun pimeys nieli sisäänsä, heiluttelin varpaitani ja halusin juosta, upota kinoksiin, haluaisin mennä ulos ja kiljua ja heitellä lumipalloja ja katselen kuvia lokakuun alusta, kun ratsastin viikon Alpeilla, katsokaa nyt tuota taivasta ja nämä vuoret, minun kumpuni, luuni, värinäni!Laitoin juuri saunan päälle. Menen kauppaan, joka on jo suljettu, ostan silmilläni jotakin suureellista, ostan tummaa suklaata ja sulanutta lunta, ostan khaki-hedelmiä ja kynsilakanpoistoainetta ja sinulta surun pois, et sinä sitä tarvitse, pyyhin sydäntäsi puhtaaksi ja sen jälkeen pyyhin silmistäni meikit ja saunan jälkeen ihoa, menen aamulla juoksemaan kun viimein on valoa, luen kilometreittäin kirjoja, luen huomisen hereille, kirjoitan sinulle ensi vuoden, ensi viikon, helmikuun ja syysloman, kirjoitan sinulle sellaisen elämän, jonka sisällä ajattelet: puhalla hiuksiini, silitä selkää. Ja minä puhallan ja silitän, sanani puhaltavat, silittävät, ja ihmiset vilustuvat toisinaan.

Kannan tunnit harteillani. Nämä kaikki tunnit, valtavat tunnit, loputon määrä tunteja jotka täyttävät sanat, sanat täyttävät tunnit ja tunnit sanat. On hirveästi voimaa, jaksan, on inspiraatiota, apurahahakemuksia, tunteet ja tunnelmat ja selkeä sunnuntai-ilta, jota pidän sylissäni, kirjoitan sen muistiin; en ole neljään päivään kirjoittanut sanaakaan. Nyt kaadun siitä ilosta. Että vihdoin voin, vihdoin on kauhea tulva, olen hämmentävän paljon ja tuossa on pikku mainos ensi perjantaista! Olen myös kirjasto 10:ssä kello 15-16. Elikkäs Helsinki see you soon!


1 kommentti:

  1. Voi harmi kun en pääse tuonne kuuntelemaan, Kallion kirjasto on minun lapsuuden maisemaani. :-> Toivottavasti seuraavat kirjanjulkkaritkin pidän siellä.

    -Maija

    VastaaPoista